header banner
Default

SEC saksøker verdens største kryptobørs


Det amerikanske finanstilsynet beskylder verdens største kryptobørs for markedsmanipulasjon og interessekonflikter. Bitcoin og andre kryptovalutaer faller.

VIDEO: SEC SUES World's Largest Crypto Exchange (Will Binance SHUT DOWN?)
Around The Blockchain

Publisert: Oppdatert:

Det amerikanske finanstilsynet (SEC) saksøker verdens største kryptobørs Binance og toppsjef Changpeng Zhao for brudd på amerikansk lov. Det skriver flere amerikanske medier mandag.

Til sammen har SEC kommet med 13 anklager.

«Regulatorisk dragkamp»

VIDEO: SEC sues crypto exchange Coinbase in New York federal court
CNBC Television

Blant annet mener tilsynet at Binance har blandet sammen kundeverdier for flere milliarder dollar og sendt dem til et europeisk selskap kontrollert av toppsjef og medgründer Zhao. Tilsynet mener videre at Zhao og Binance har opptrådt på en måte slik at formuende kunder og investorer kan fortsette å handle på Binances uregulerte internasjonale børs.

I et blogginnlegg skriver Binance at de er skuffet over søksmålet. Børsen skriver at den har samarbeidet med SEC fra starten og jobbet hardt for å komme tilsynets bekymringer i møte. Binance bestrider enhver beskyldning om at kundeinnskuddene på deres amerikanske handelsplattform har vært usikre.

«På grunn av vår størrelse og globale gjenkjennelighet er Binance blitt et lett mål fanget i en regulatorisk dragkamp i USA», skriver børsen.

Binance er verdens største kryptobørs. Ifølge Wall Street Journal ble mer enn 40 prosent av all kryptohandel gjort på Binance forrige måned. Toppsjef Zhao er selskapets hovedeier.

Søksmålet har forårsaket et bredt fall i kryptomarkedet. Bitcoin faller fem prosent. Ethereum faller nær fem prosent. Binance Coin faller mer enn åtte prosent.

– Nett av bedrag

VIDEO: 🚨BREAKING: Judge BLOCKS SEC Move! Crypto Exchange Binance.US Assets SAFE for Now!
Crypto Capital Venture

I søksmålet beskylder tilsynet også børsen for å ha brutt kritiske bestemmelser i amerikansk sikkerhetslovgivning, inkludert å handle for egne interesser og markedsmanipulasjon.

– Gjennom 13 punkter mener vi Zhao og Binances foretak har deltatt i et omfattende nett av bedrag, interessekonflikter, mangel på åpenhet og kalkulert omgåelse av loven, sier SEC-sjef Gary Gensler i en pressemelding.

I blogginnlegget skriver Binance at de vil fortsette å samarbeide med amerikanske og globale myndigheter, og at de vil forsvare plattformen.

I slutten av mars tok også det amerikanske Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ut søksmål mot Binance. Tilsynsmyndighetene mente Binance drev ulovlig i USA og brøt reguleringer som er ment for å forhindre ulovlig finansiell aktivitet. Binance har på sin side sagt at børsen har gjort alt for å drive lovlig i USA, inkludert å etablere et eget amerikansk datterforetak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sources


Article information

Author: Jessica Williams

Last Updated: 1698685682

Views: 1230

Rating: 4.8 / 5 (43 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jessica Williams

Birthday: 1990-12-30

Address: 8278 Emily Fort, Kimberlyport, MD 86597

Phone: +4781002353903479

Job: Article Writer

Hobby: Rock Climbing, Knitting, Graphic Design, Skateboarding, Crochet, Hiking, Puzzle Solving

Introduction: My name is Jessica Williams, I am a bold, enterprising, courageous, dear, clever, cherished, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.