header banner
Default

$74 miljoen aan liquidaties werden veroorzaakt door nepnieuws over Bitcoin ETF


Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat het crypto-nieuwsplatform Cointelegraph gisteren onjuiste informatie publiceerde over de goedkeuring van de BlackRock Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Fund (ETF).

Na deze berichtgeving schoot de BTC koers met ongeveer 10% omhoog, om daarna weer te zakken. Deze foutieve berichtgeving leek op het eerste gezicht misschien onschuldig, maar het heeft een aanzienlijke impact gehad, wat leidde tot de liquidatie van miljoenen aan posities.

Enorme liquidaties

Vanwege de volatiliteit in de markt zijn Bitcoin-posities met een totale waarde van meer dan $74 miljoen geliquideerd op verschillende crypto exchanges. Hierbij ging het om $56,6 miljoen aan shortposities, waarbij handelaren hadden ingezet op een prijsdaling. Door de plotselinge prijsstijging waren zij genoodzaakt hun posities snel te sluiten. Aan de andere kant zijn er $18,4 miljoen aan longposities geliquideerd, vermoedelijk vanwege automatische stop-loss orders die geactiveerd werden toen de prijs een bepaald niveau bereikte. De grootste liquidaties vonden plaats op exchanges zoals OKX, ByBit en Binance.

Veel van de geliquideerde posities waren hefboomposities. Met een hefboompositie kunnen handelaren handelen met geleend geld, waardoor de mogelijke winsten en verliezen van de handel worden versterkt, zonder dat ze hun volledige kapitaal inzetten. Hierdoor kunnen investeerders bij geringe prijsdalingen al aanzienlijke verliezen lijden.

Experts verwachten Bitcoin ETF begin 2024

De recente koersschommelingen benadrukken de diepgaande invloed die de verwachte goedkeuring van een ETF op de cryptomarkt kan hebben. Experts schatten de kans op goedkeuring van de eerste ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2024 op 90%. Dit optimisme is grotendeels gebaseerd op recente aanpassingen in de aanvraagprocedures door bedrijven als ARK Invest en 21Shares.

Wanneer deze ETF-goedkeuring samenvalt met de geplande Bitcoin ‘halving’ en eventuele renteverlagingen door de Federal Reserve, zou dit een krachtige impuls kunnen geven aan de Bitcoin-markt. Dit heeft het potentieel om het startschot te zijn voor een nieuwe bullmarkt in de wereld van cryptocurrency.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Victoria Hughes

Last Updated: 1698704403

Views: 1039

Rating: 3.9 / 5 (75 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Victoria Hughes

Birthday: 1990-12-06

Address: 989 Cohen Plain, Port Stephanie, NH 56654

Phone: +4595902872801411

Job: Air Marshal

Hobby: Origami, Cycling, Dancing, Amateur Radio, Archery, Fishing, Tea Brewing

Introduction: My name is Victoria Hughes, I am a Adventurous, spirited, dedicated, venturesome, receptive, unyielding, irreplaceable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.