header banner
Default

ChatGPT geeft je een antwoord op de vraag welke cryptocurrencies je levenslang kunt behouden


De crypto-industrie bestaat vandaag de dag uit een enorm uitgebreid aanbod aan verschillende munten. Echter is het de keiharde waarheid dat het leeuwendeel van alle projecten weinig onderliggende waarde bevat. Wanneer je een portfolio voor de lange termijn opbouwt, wil je vanzelfsprekend de pareltjes van de sector in handen hebben. Voor dit artikel hebben we de hulp ingeschakeld van het revolutionaire artificial intelligence (AI) model ChatGPT om drie projecten te kiezen die je potentieel voor altijd vast kunt houden.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

ChatGPT kiest Bitcoin en ethereum

VIDEO: We Asked ChatGPT The SPICIEST Crypto Questions (Shocking Answers!)
CoinGecko

Terwijl veel crypto-projecten mogelijk een veelbelovende toekomst te wachten staat, is het erg lastig om te zeggen welke cryptomunten op de lange termijn nog steeds in leven zijn. De industrie in zijn geheel is nog altijd erg jong en veel altcoins hebben momenteel een zeer lage marktkapitalisatie. Het is dan ook allesbehalve gek dat de chatbot als eerste de leider van de crypto-industrie noemt: bitcoin (BTC).

ChatGPT schrijft dat bitcoin ‘’de meest gevestigde en algemeen erkende cryptocurrency’’ is. Volgens het AI-platform biedt het vaste aanbod van bitcoin en het sterke netwerk van miners en nodes zowel ‘’veiligheid als stabiliteit’’ voor bitcoin als langetermijn store of value en inflatiehedge.

Bitcoin heeft natuurlijk de meest bewezen staat van dienst binnen de sector. Binnen de nog altijd piepjonge industrie is Bitcoin wat dat betreft de rots binnen het geheel. Het netwerk draait al sinds 2009 en geen enkel ander project evenaart de wereldwijde adoptie van Bitcoin.

De op een na grootste cryptomunt, ethereum (ETH), is tevens de tweede keuze van ChatGPT. De AI-assistent heeft veel vertrouwen aangezien het ‘’dient als de basis voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts’’. Volgens chatGPT maakt de rol van Ethereum als ‘’een hub voor verschillende projecten en innovaties in de crypto-ruimte’’ het een goede investeringskeuze voor langetermijnbeleggers.

Net zoals Bitcoin geniet Ethereum van een zogenoemd first-mover advantage heeft Ethereum dit uiteraard ook. Het is namelijk het eerste, en momenteel tevens het grootste, smart contract netwerk.

Cardano als nummer 3

VIDEO: I Asked ChatGPT To Make Me As Much Money As Possible
Andrei Jikh

Bitcoin en Ethereum lagen uiteraard grotendeels voor de hand. Voor de derde plek is het wat dat betreft een stuk lastiger om een keuze te maken. De taalmachine zou naast bitcoin en ethereum ook cardano (ADA) kiezen om voor altijd in bezit te houden.

Specifiek zegt ChatGPT het volgende over de ‘concurrent’ van ethereum:

‘’Cardano staat bekend om zijn focus op schaalbaarheid, duurzaamheid en interoperabiliteit. Bovendien heeft het een sterke academische en onderzoeksgestuurde aanpak om een veiliger en schaalbaarder platform voor smart contracts en dApps te bieden.’’

Hoewel ChatGPT van mening is dat ADA een goede keuze is voor de lange termijn, merkt het ook op dat het dApp- en DeFi-ecosysteem van Cardano nog in de kinderschoenen staat. Om die reden zou er volgens ChatGPT iets meer risico bij komen kijken.

Sources


Article information

Author: Daniel Lambert

Last Updated: 1698102122

Views: 1171

Rating: 3.9 / 5 (48 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Daniel Lambert

Birthday: 1932-05-06

Address: 1729 Emily Manor, Wilsonview, NY 59612

Phone: +4458158326104044

Job: Event Planner

Hobby: Mountain Climbing, Cocktail Mixing, Magic Tricks, Origami, Fencing, Dancing, Beekeeping

Introduction: My name is Daniel Lambert, I am a vibrant, unreserved, unswerving, cherished, radiant, Colorful, vivid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.