header banner
Default

Bitcoin va depăși așteptările acestei sâmbete? | Investing com


Bitcoin Bu Hafta Düşüş Görünümünü Tersine Çevirebilecek mi?

Investing.com  | 07.08.2023 13:00

, Temmuz ayını kapatırken 30.000 dolar desteğinin altına kaydı ve bu bölgeyi yeniden direnç fiyatı olarak tayin etti. 

Ağustos ayına girildiğinde 30.000 dolar bandını kazanma çabası zayıf kalınca satış baskısının geçerliliğini koruduğu bir kez daha teyit edildi. Geçen hafta başındaki volatil fiyat hareketlerinin ardından 29.000 dolar sınırında yatay kalan Bitcoin, düşüş eğilimini düşük hacimli işlemlerle korumaya devam ediyor.

Günlük Bitcoin Grafiği

Bitcoin, geçen hafta 2023 yılı yükselen trendinin altında hareket etmeye başlarken trendi bu yıl ikinci kez ihlal etmiş oldu. Böylece önümüzdeki günler için 28.750 dolara kadar uzanan bir ara destek önemli hale geldi. Haziran ayında 25.000 dolar bölgesinden başlayarak 31.500 dolar kadar süren trend baz alınarak bakıldığında 28.900 dolar Fib 0,382 değerine denk gelerek kritik bir destek noktası olarak duruyor. Bu değerin hemen altında 3 aylık EMA değeri ise 28.750 dolarda bir başka destek hattı olarak karşımıza çıkıyor. 

Bu hafta 28.750 - 28.900 dolar aralığının altında bir gün kapanışı, aşağı yönlü hızlı hareketleri tetikleyebilir. Bu durumda BTC’nin kısa vadede 26.000 dolara kadar gerileyebileceğini görebiliriz. Kısa vadeli üstel hareketli ortalama (EMA) değerleri de düşüş görünümü destekler bir pozisyonda. 24 Temmuz düşüşüyle 8-EMA, 21-EMA değerinin altına geçti ve bu iki kısa vadeli ortalama, BTC fiyatı için 29.200 - 29.400 dolar aralığında dinamik direnç olarak çalışmaya başladı. Bu da 28.750 doların kaybedilmesi durumunda satışların hızlanabileceğine dair bir diğer işaret olarak kabul edilebilir.

Diğer yandan alımlardaki zayıf günlük grafikteki Stokastik RSI görünümünden de teyit edilebilir. Stokastik RSI, aşırı satım bölgesinde dar bantta hareketine devam ederken son zirvesi, Temmuz ortasındaki 31.500 dolar denemesiyle oluşan bölgede gerçekleşti. Bu veri yukarı yönlü bir çıkış noktası bulmak için kullanılabilir. Öyle ki Bitcoin, bir kez daha 30.000 dolar bandını test eder ve bu bölgede günlük kapanışlar gerçekleştirebilirse yukarı yönlü reaksiyonlarda artış görebiliriz. 

Bitcoin’in bu hafta 30.000 doları kazanması, 2023 yükseliş trendini yeniden kazanması anlamına geleceğinden bu tetikleyici hareket ile birlikte kripto paranın hızlıca 32.000 dolar bandına doğru hareket edebileceğini görebiliriz. 

Özetle Bitcoin’in bir sonraki yönünü tayin etmek için alt bölgede 28.750 ve üst bölgede 30.000 dolar fiyatı yakından takip edilecek. Bu hafta volatiliteyi artırabilecek veri olarak ise ABD verisi olabilir. Enflasyon verileri arasında en yakından takip edilecek veri olacak. Çekirdek enflasyonun %4,8’in altında gelmesi beklentiler dahilinde, ancak verinin de altında gelmesi, kripto piyasalarındaki risk iştahını artırabilir. 

Bu veri, Fed’in  kararında etkili olacağı için yakından takip ediliyor. Diğer yandan Ağustos ayında toplantısı olmamasından dolayı Eylül toplantısı öncesi bir enflasyon verisi daha görülecek. Yine de Fed baskısının olmadığı Ağustos ayında olası bir toparlanma için ABD enflasyonunun da olumlu gelmesi, riskli piyasalar için oldukça önemli.

için önemli seviyeler

VIDEO:

Ethereum, geçen ay 2.000 dolar seviyesinde reddedildikten sonra kademeli bir düşüş eğilimine girdi.

Geçen hafta 1.850 dolar desteğini kaydeden Ether, ardından1.825 dolarda destek bulmaya başladı. Son görünüm kripto paranın 1.825 - 1.850 dolara aralığında sıkıştığını gösteriyor. Bu haftaki işlemlerde 1.825 doların altında gün kapanışları görülmesi düşüş ivmesini hızlandırabilir. Zira bu değerin altında kısa vadeli EMA değerlerinin 3 aylık EMA değeri altına geçmesi muhtemel. Bu da düşüş yönlü bir sinyal olarak yorumlanabilir.

Günlük Ethereum Grafiği

Olası bir düşüş ivmesi Ethereum’un ilk olarak 1.730 dolar ve bu desteğin korunamaması durumunda 1.650 dolara kadar gerilemesini tetikleyebilir. 

Yukarı bölgede ise bir toparlanma için 1.880 doların üzeri takip edilecek. Bu değerin üzerinde günlük kapanışlar negatif görünümü tersine çevirebilir ve Ethereum, 2.150 dolara doğru uzanan kısa vadeli bir trende başlayabilir. 

Sonuç olarak Ethereum fiyatı için bu hafta 1.825 dolar fiyatını korumak kayıpların artmaması için kritik öneme sahip. 

İlgili Makaleler

Özel Seri: Haftanın En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Kripto Para Birimleri

Bitcoin’de Vites Artıran Boğaların Bir Sonraki Hedefi Neresi?

Bitcoin'de Yeni Beklentiler Neler? Altcoin'ler Bitcoin'i Nasıl Solladı?

Son yorumlar

Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.

seg?t=2&add=19833489

Sources


Article information

Author: Bruce English

Last Updated: 1700037242

Views: 1112

Rating: 4.8 / 5 (30 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Bruce English

Birthday: 1950-12-26

Address: 858 Rogers Brook Suite 454, Ashleyborough, VA 08187

Phone: +4493657054714952

Job: Artificial Intelligence Specialist

Hobby: DIY Electronics, Hiking, Running, Gardening, Billiards, Yoga, Dancing

Introduction: My name is Bruce English, I am a tenacious, audacious, strong-willed, artistic, unswerving, risk-taking, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.