header banner
Default

Milyarlık Kripto Para Ağına Saldırı: 200 Milyon Dolar Çalındı, Kripto Para Fiyatı Düştü! – Coin Bülteni


Table of Contents

Milyar dolarlık merkeziyetsiz kripto para ağı Mixin Network (XIN), siber saldırıya uğradı ve 200 milyon dolarlık kayıp yaşadı. 

Kripto para sektörü bir hack vakasıyla daha karşı karşıya kaldı. Blokzinciri güvenlik şirketi SlowMist tarafından 25 Eylül günü aktarılan verilere göre Mixin Network’e ait bulut servis sağlayıcı veri tabanı 200 milyon dolarlık kripto para içeren bir siber saldırıya maruz kaldı.

Blokzinciri analistleri, protokolün merkezi bir veri tabanına bağlı olması ve bu noktada yer alan kod açığının saldırının temel kaynağı olduğunu öne sürdü.

Mixin kurucusu Feng Xiaodong tarafından halka açık şekilde yapılan bir oturumda, şimdilik varlıkların yalnızca en az yarısının güvende olduğuna dair söylemleri dikkat çekti. Xiaodong, sürecin yakından takip edildiğini ve olayın minimum hasarla atlatılabilmesi için çalışmaların sürüdüğünü sözlerine ekledi.

Ekip tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, 200 milyon dolarlık kayıp teyit edilirken para yatırma ve çekme işlemlerinin geçici olarak askıya alındığı vurgulandı:

23 Eylül 2023 Hong Kong saatiyle sabahın erken saatlerinde, Mixin Network’ün bulut hizmet sağlayıcısının veri tabanı hackerlar tarafından saldırıya uğradı ve bunun sonucunda ana ağdaki bazı varlıklar kaybedildi. Soruşturmaya yardımcı olması için blokzinciri güvenlik şirketi SlowMist ile iletişime geçtik. İlk doğrulamanın ardından söz konusu fonlar yaklaşık 200 milyon dolardır. Mixin Network’teki para yatırma ve çekme hizmetleri geçici olarak askıya alındı. Bu dönemde yapılan transferler etkilenmeyecektir. Kayıp varlıklarla nasıl başa çıkılacağı konusunda Mixin ekibi çözümü daha sonra açıklayacak.

Mixin Network (XIN) nedir?

VIDEO: Kimsenin Bilmediği Bu Coin 10.000 X Yükseldi ve Zengin Etti 😱🚀
BTCHaber TV

Çinli milyarder Li Xiaolai tarafından yatırım alan ve zaman zaman tanıtılan Mixin Network, 48 farklı blokzinciri üzerinde 1 milyar dolardan fazla değere sahip kripto paraya ev sahipliği yapıyor. Merkezi bir veri tabanı aracılığıyla Telegram benzeri bir cüzdan ve mesajlaşma uygulaması barındıran Mixin Network, aslen bir blockchain ağı olarak faaliyet gösteriyor.

Cüzdan uygulamasında şimdiye kadar 48 ağ desteklediğini duyuran Mixin, birçok cross-chain ve transfer hizmeti sunuyor. Mixin Network geçtiğimiz temmuz ayında 663.489 benzersiz Bitcoin (BTC) işlemi ve 179.647 Ethereum (ETH) işlemi gerçekleştiğini bildirmişti.

CoinGecko verilerine saldırı haberine paralel olarak değer kaybı yaşayan platformun yerel token’ı XIN, %10’a yakın düşerek 213 dolardan 191 dolara geriledi. XIN yazım esnasında 193 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sources


Article information

Author: Danielle Schmidt

Last Updated: 1697997722

Views: 1068

Rating: 3.8 / 5 (66 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Danielle Schmidt

Birthday: 1966-11-04

Address: 111 Burton Unions, Lake Sandrastad, FL 57818

Phone: +4727634362916386

Job: Nurse

Hobby: Fencing, Quilting, Sculpting, Fishing, Tea Brewing, Yoga, Basketball

Introduction: My name is Danielle Schmidt, I am a rare, variegated, unreserved, Determined, tenacious, unwavering, apt person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.